dijous, 8 de gener del 2009

RAMONA, ADÉU de Montserrat Roig


Aquest segon trimestre tenim com a lectura el llibre Ramona, adéu de Montserrat Roig. Aquest llibre el treballarem de manera diferent, és a dir, intentarem fer geolocalitzacions emprant programes com:

http://www.tagzania.com/
http://www.flickr.com/
http://www.panoramio.com/
http://maps.google.es/

Els objectius d'aquesta geolocalització són:

  • Trobar els llocs per on es mouen les tres Mundetes protagonistes
  • Recórrer virtualment el camí o el recorregut que fan en algunes parts del llibre
  • Buscar informació sobre l'Eixample barceloní tot tenint present els llocs on passa l'acció, o millor dit, les accions
  • Buscar fotografies de l'època i incloure-les en el recorregut
  • Saber emprar les noves eines per treballar.
La feina l'heu de fer en grups de dos i tothom sabrà la protagonista que li tocarà treballar i l'itinerari, el recorregut o les localitzacions que haurà de buscar.

Hem de familiaritzar-nos, doncs, amb aquestes noves eines i gaudir de la recerca!!!!

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Isabel. Abans de tot, demano disculpes per no haver pogut anar als exàmens aquesta setmana, és que dimarts em va començar a fer molt malt el cap i la cosa va anar a pitjor, faringitis + grip, tot això agreujat perquè el vendatge que porto a l'esquena no em deixa aprofitar els pulmons al 100%. De totes formes, crec que dimarts em trobaré prou bé per anar a classe i portaré tots els justificants pertinents.

Aquest mail l'escric perqué tinc un dubte sobre el treball del llibre (el treball que ens al meu grup és: Mundeta àvia: Gràcia i el tramvia) que hem de fer el meu grup. La qüestió és que m'he acabat de llegir el llibre i no he vist en cap moment cap camí que segueixi la mundeta que estigui relacionat amb el tramvia i no se què fer ni com fer el treball. L'única cosa que se'm passa pel cap és marcar els llocs on freqüentava la mundeta per Gràcia i l'estació del tramvia al mateix barri.

No se si és això el que voldries, si demanes una cosa diferent a aquesta, si us plau explica-me-la perquè estic una mica perdut. Gràcies.


(T'envio aquest mail al facebook, al correu i al blog per si entressis al cap de setmana en qualsevol d'aquests tres llocs)

andrea ha dit...

Hola profe, et passem els links amb els dos recorreguts que hem fet. Ja t'explicarem demà perquè hem fet dos i no un, com ens vas manar. A més, hem trobat una sèrie de fotos de les zones per on passava. També ens agradaria saber com es podrien posar al mapa.



1r link del mapa que hem fet:

http://maps.google.es/?mid=1235410812

Has de buscar Mundeta Ventura.



2n link del mapa que hem fet:

http://maps.google.es/?mid=1235410812

Has de buscar Mundeta Ventura (part2).




(t'envio aquest mail al facebook també, d'acord? És per si entres abans en un lloc que en l'altre.)



De part de: Andrea, David, Anna Mª

Adrian R.F ha dit...

Hola Isabel.
Sóm Abel, Gerardo, Adrià. Aquí el nostra treball.

TREBALl: Mundeta Ventura, La Proclamació de la segona República.

LINK1:
http://maps.google.es/maps/ms?hl=es&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=19&msid=104018329529133647656.000463994a01548fd1596

LINK2:
http://www.panoramio.com/user/2881889

Explicació:

La Segona república espanyola (1931-1939), va ser el segon període en què el cap d'estat d'Espanya va ésser elegit pel poble en lloc d'ésser un hereditari rei.
La República, a Espanya, va durar molt poc, des de la seva proclamació el 1931 fins la fi, 1936, la qual cosa només cinc anys suposa una xifra inferior a la dictadura de Primo de Rivera per exemple.
El model d'estat que predicava, però, presentava el intent de superar els problemes de l'Espanya endarrerida, aconseguint els beneficis que pogués portar una revolució burgesa, si es que en podia aportar algun. D'aquí l'esperança que es va viure en les festes de l'abril de 1931: ampliació de la cultura, alfabetització… tanmateix, la pròpia brevetat del període fou el contratemps principal. Habitualment, es necessita un determinat temps per començar a emprendre grans campanyes governamentals, i això precisament era l'únic que va jugar en contra dels republicans; aquest fet, però, els era desconegut a l'inici, perquè no es podia saber que una Guerra Civil tancaria aquesta etapa. Així, dugué la desil·lusió a molta més gent que n'esperava molt, de la república.
Institucions com ara l'exèrcit , l'oligarquia o l'església, no varen estar tampoc d'acord amb les reformes que varen emprendre els republicans. Així, d'aquesta manera, al no poder controlar el poder mitjançant les urnes, es dedicaren a les conegudes conspiracions per tal de fer un cop d'estat militar i posar una dictadura.
A més a més, la república, també comptava amb un ideari burgès. No parlaven de socialització; es van limitar a aplicar el seu ideari. Tanmateix, a Catalunya, ERC, sí que serà més obrerista donat els seus orígens en el conglomerat de forces de diferents àmbits socials. Així, rebé el suport dels pagesos no propietaris i sectors obrers. L'època, però, fou intensa al igual que corrupta. Un altre dels grans problemes fou l'excessiva barreja d'ideals que hi havia presents.

En el llibre reflecteix per damunt com es va viure aquest dia, el dia de la proclamació de la República. On hi circulaven camions amb megafons que cantaven el himne de Riego i els Segadors.

Vanesa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Vanesa ha dit...

Hola Isabel, som Dani i Vanesa.
TREBALL: Mundeta Claret, la Fugida de la Universitat.

LINK 1: http://maps.google.es/maps/ms?ie=UTF8&hl=es&msa=0&msid=104116150204832099915.0004639abb380db0c5480&ll=41.388497,2.168684&spn=0.003163,0.006909&z=17


LINK 2: http://www.panoramio.com/user/2883060