dimecres, 19 de novembre del 2008

Recuperació de Mirall Trencat

Tota la gent que teniu un interrogant o un no apte a l'examen de Mirall Trencat podeu fer els exercicis que hi ha a l'entrada Mercè Rodoreda de dimarts 14 d'octubre o la de Un altre dia de dol del dia 10 de novembre. El vostre treball sempre me l'heu de deixar al bloc.

4 comentaris:

rocio ha dit...

1) Transcorre en els primers capítols de la tercera part del lllibre, després de la mort de a Teresa.

2)La cuinera va marchar la primera i el Marcel després però no vandir on anaven. Després van marchar les minyones, que van marchar totes alhora dient k s'anaven a donar sang als hospitals, això va passar quan es va assabentar que hi havia una revolucio que es quedarien amb les torres que els agradess i per por van marxar.

3) El senyor Fontanills és l'administrador de la Sofia, el que li porta els comtes, els paperejos de les terres i també li dona consells.

4) L'Armana és una de les criades de la casa.
L'Armanda i la Sofia no s'han entes mai, ja que la Sofia s'ha assabentat de que l'Armanada i el seu marit Eladi estaven embullats, i doncs això no li va fer gens de gràcia a la Sofia.

5) El primer que fa l'Armanda és enterrar els diners que la Sofia li havia donat, després puja al planxador a buscar el domino i se'l posa, ja que sempre li havia fet il·lisió posar-se'l, després d'això va cap a la cuina i obre l'ampolla de xampany que la Sofia li havia dit que obris. Tambés es mira en un mirall el qual és trenca.

6) No, l'Armanda en el llibre el primer que fa es enterrar els diner, cosa que en la seqüència no ocorreix, després al llibre diu que quan se li trenca el mirall comença a agafar els trossets i en aquells trossets veu el que li a ocorregut durant la seva vida en aquella casa.

sergio ha dit...

General: Teresa Goday és filla d’una peixetera i aquest era el futur que a ella li esperaba, ser pobre “amb les mans boniques a l'estiu, castigades a l'hiver, amb la pell rasposa, vermelles. ” (pàg:220),peró gracies a la seva bellesa no va ser així. La Teresa des de ven jove va mirar d’envoltarse de coses belles (flors , joies , paisatges … ) perquè com diu en més d’una ocasió a ella només li agraden “ les coses boniques” (pàg:74)

Joventut: Un problema de la Teresa quan era jove va ser l’egosime “A la Teresa no li acabava d'agradar perquè li semblava que tenia el nas una mica enlaire, com ella, però, així com el seu li feia gràcia, trobava que el del nen era lleig.” (pàg:36)
Primer de ven joveneta va tenir una relliscada amb un fanaler i després es va casar amb un home molt ric de Barcelona , en Nicolau, el qual li va regalar una agulla de pit.

Transició: Quan Nicolau mor,Teresa encara era jove i maca i només buscava homes que li podessin proporcionar diners o posició social, tot i que també els estima així que es va poder casar una altra vegada , aquesta vegada amb Salvador , també un home molt ben situat econòmicament amb qui va tenir una filla ( Sofia ). Teresa amb el pas del temps es va convertint en una dona forta i va creixent com a persona .

Vellesa: Amb la mort de Nicolau Teresa va quedar una mica afectada, ja era una dona gran i la bellesa no era la mateixa pero encara aixó va poder festejar amb l’amadeu Riera on no va arribar a res aquesta relació .
Amb el pas del temps la Teresa no tenia forçes per a res , li quedaba molt poc de vida , ella sempre havia estat una dona esplèndida, maca i quan es comença a fer gran no ho suporta i es tanca. No afronta la vellesa, quan la joventut ja l'ha oblidada. “Se sentia terriblement deprimida. Vella de debò. De debò volia dir que se sentia vella per dintre. La Teresa estava malalta i dormia.”(pàg:156)

David ha dit...

Perquè us animeu a seguir fent els treballs de recuperació del llibre us deixo una cançó molt maca, molts ànims!!

http://es.youtube.com/watch?v=YhdGkZ6Fngw

edgar ha dit...

Joventut: Teresa Goday no prové d’una família rica, és més, la seva família amb prou feines passava el mes. Els seus pares treballaven com bonament podien, i ella hauria de treballar igual. Però va conèixer en Nicolau Rovira (un home gran, ric i d’una classe social alta). Ell li va demanar matrimoni i ella quan va veure que amb aquest matrimoni podria pujar de classe social i ser rica, no va dubtar-ho. El senyor Nicolau l’estimava molt i per això li comprava joies precioses, per a que ho lluïs amb la delicadesa i bellesa que ella sabia fer. Amb el pas del temps la Teresa s’adonà que en Nicolau era un bon home i l’estimà, però con que era tant gran va morir. Teresa es quedà vídua, però amb la fortuna del seu marit. Ella era molt guapa i molt afortunada ja que en poc temps, un altre cavaller s’enamorà d’ella, en Salvador Valldaura que es convertí en el seu marit.


Maduresa: Podríem dir que a la maduresa, Teresa Goday, ja es tota una senyora, però el pas dels anys per a ella son com si no haguessin passat, ella segueix tant bella com de jove, casada altre cop i amb un marit que l'estima (o això es pensà ella, ja que Salvador encara estava enamoradíssim de la Bàrbara, la violinista que va conèixer gràcies al senyor Quim, el germà del Rafel), i amb el que va tenir una filla anomenada Sofia. El seu marit era ric i tenia en una bona posició social i això feia que la Teresa fos una persona reconeguda i amb una posició social elevada.


Vellesa: Quan la Teresa es va fer gran, va passar a ser una persona desvalida, sense forces a les cames, per caminar, però conservava la seva glamurositat, en la que feia totes les coses. Teresa Goday tenia tres nets: en Ramon, en Jaume i la Maria. Teresa es va quedar vídua per segon cop a la seva vida, aquest cop va ser del senyor Valldaura que va morir, perquè va caure en una enfermetat. La Teresa es va quedar amb la torre on vivien i amb tota la fortuna del seu marit. Com ja era molt gran i no tenia forces ni per caminar ni per fer res, li va demanar a la seva filla, la Sofia, que es quedes a viure a la torre amb el seu marit, l’Eladi, i els seus 3 fills. La Teresa s’estimava molt en Jaume, el net més petit i s’hi passava tot el dia amb ell.

Podríem dir que la Teresa Goday ha viscut diferents generacions en les quals ha vist créixer i néixer la seva filla i els seus nets, però també ha vist morir els seus dos marits, el gendre i dos dels seus nets. També ha vist el pas de totes les seves criades que han anat venint i marxant de la casa al llarg de la seva vida.